Amorul Vrăjitor - Tricornul

ONB, OPERA NATIONALA BUCURESTI

Sala Mare, Bd. Mihail Kogalniceanu 70-72, sect. 5, Bucuresti


Detalii eveniment

„Amorul vrăjitor”

COPIII SUB 8 ANI NU AU ACCES LA SPECTACOLELE OPEREI

Candelas, o tânără frumoasă şi pasională, a fost îndrăgostită de un gitan gelos şi desfrânat. Deşi au dus împreună o viaţă nefericită, ea l-a iubit foarte mult, a regretat moartea lui şi nu l-a putut uita. Amintirea lui este pentru ea ca un vis, sumbru, înfricoşător, ca o vrajă care duce la nebunie. Ea este îngrozită că spiritul lui nu a dispărut, că se va întoarce, că el continuă să o iubească în felul lui, întunecat, păcătos şi insistent. Ea se lasă pradă amintirilor trecutului, ca şi cum ar fi sub influenţa spectrului, dar rămâne o tânără puternică şi plină de viaţă.

La venirea primăverii se îndrăgosteşte de Carmelo, un tânăr frumos şi elegant, care îi împărtăşeşte sentimentele. Candelas, fără să-i refuze dragostea, răspunde iubirii lui, dar rămâne obsedată de trecut. Când Carmelo îi mărturiseşte dragostea, Spectrul gitanului revine, o îngrozeşte pe Candelas şi o desparte de noul ei iubit. Candelas şi Carmelo nu îşi pot exprima dragostea printr-un sărut.

Candelas este abătută, se simte vrăjită, iar vraja trebuie întreruptă. Carmelo crede că va găsi o soluţie. Cândva el a fost prieten cu spectrul care o bântuie pe Candelas şi ştie că era infidel şi gelos. Cum pare că, şi după moarte, şi-a păstrat caracterul şi obiceiurile, ar trebui păcălit pentru ca îndrăgostiţii să poată schimba sărutul dragostei. Carmelo o convinge pe Lucia, o tânără gitană, prietenă a lui Candelas să se prefacă sedusă de Spectru, iar aceasta acceptă propunerea. Carmelo se întoarce pentru a-i jura dragostea lui Candelas, dar Spectrul intervine. El o vede însă pe Lucia şi nu poate rezista tentaţiei. El cedează frumuseţii Luciei. Între timp, Carmelo reuşeşte să o convingă pe Candelas de dragostea sa şi astfel viaţa triumfă în faţa morţii şi a trecutului. Îndrăgostiţii se sărută, vraja sinistră este înfrântă, iar Spectrul dispare învins de iubire.

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

ONB

Don Giovanni

23 martie - Sala Mare

L'Elisir d'Amore

24 martie - Sala Mare

Flautul fermecat

25 martie - Foaier

Don Quijote

25 martie - Sala Mare

Romeo şi Julieta

4 aprilie - Sala Mare

Cavalleria Rusticana - Pagliacci

5 aprilie - Sala Mare

La Traviata

11 aprilie - Sala Mare

Aida

13 aprilie - Sala Mare

Alba ca Zapada si cei 7 Pitici

14 aprilie - Sala Mare

MADAMA BUTTERFLY

14 aprilie - Sala Mare

Don Carlo (Don Carlos)

15 aprilie - Sala Mare

La Bohème (Boema)

19 aprilie - Sala Mare

Don Quijote

20 aprilie - Sala Mare

Carmen

21 aprilie - Sala Mare

Turandot

22 aprilie - Sala Mare

Lacul Lebedelor

25 aprilie - Sala Mare

Nabucco

26 aprilie - Sala Mare

Turandot

27 aprilie - Sala Mare

Flautul fermecat

28 aprilie - Foaier

Don Giovanni

28 aprilie - Sala Mare

Cavalleria Rusticana - Pagliacci

29 aprilie - Sala Mare