Vestul Singuratic (FITPTI)

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU PENTRU PUBLICUL TANAR

Teatrul Luceafarul - Sala Mare, str. Grigore Ureche nr. 5, Iasi, Iasi


Detalii eveniment

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL de TEATRU pentru PUBLICUL TÂNĂR

Teatrul Nottara Bucureşti

VESTUL SINGURATIC de Martin McDonagh

În izolata localitate irlandeză Leenane, imaginată în această piesă de Martin McDonagh ca un teritoriu în care binele nu are jurisdicţie, cruzimea absolută se naşte din inocenţă. Suflete degradate de lipsa de tandreţe sfidează gălăgios şi ireverenţios disperarea, refuzând cu încăpăţânare să se maturizeze. Fraţii Coleman şi Valene Connor, care tocmai şi-au pierdut tatăl în urma unui "accident" cu o armă de foc, au o relaţie extrem de strânsă, bazată pe singura formă de manifestare a afecţiunii pe care au cunoscut-o vreodată: conflictul. Certurile permanente, îmbrăcate într-un umor negru irezistibil, îi leagă mai puternic decât orice, iar casa lor devine un spaţiu imund de joacă de-a viaţa. Singurul care încearcă să le repare relaţia disfuncţională este preotul Welsh, dar sfaturile lui par să rămână neauzite, într-o parohie în care crimele şi sinuciderile fac parte din cotidian. Într-o răsturnare aproape mistică a rolurilor, se dovedeşte că tocmai cel care trebuia să fie salvatorul îşi aşteaptă salvarea de la cei rătăciţi.

Vestul singuratic este un text modern, despre lucruri care neliniştesc, scris într-un ritm alert, fără ocolişuri şi inhibiţii inutile. Întotdeauna relaţiile interumane dintr-o comunitate spun mai multe despre fiinţa umană decât zeci de tratate de psihanaliză.

 

Distribuția: Florin Piersic Jr. (Coleman), Vlad Zamfirescu (Valene), Andi Vasluianu (Welsh), Ioana Calotă / Corina Dragomir (Girleen)

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Traducerea: Bogdan Budeș

 

Nerecomandat spectatorilor sub 16 ani, conține limbaj licențios

3 h (cu pauză)

Preț bilet:  30 lei (preț întreg)

                  10 lei  (pentru elevi, studenți, pensionari – pe baza unui document doveditor)

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

FITPTI

Nu mai exista alt eveniment la aceasta categorie!