HELGE LIEN TRIO

HELGE LIEN TRIO

JAZZ/POP

Institutul Francez - Sala Elvira Popesco, Blv. Dacia, nr. 77, Bucuresti


Detalii eveniment

HELGE LIEN Trio (NO) la București

- nu încă o formulă ''clasică'' de trio de jazz -

Sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 20.00, la Institutul Francez - Sala Elvira Popescu

Urmează o scurtă prezentare a lui Helge Lien, ce nu este menită atât să vă impresioneze, cât să vă stârnească un sentiment inconfortabil - da, ''inconfortabil'' - de curiozitate și să veniți să-l vedeți în concert la București, alături de alți doi reputați muzicieni norvegieni, Frode Berg (contrabas) și Per Oddvar Johansen (baterie).

Laureat cu Grammy-ul Norvegian, discipolul și mai apoi asistentul profesorului Misha Alperin la Academia Regală de Muzică din Oslo, Helge Lien este un maestru indubitabil al jazz-ului contemporan, dar și clasic, întrucât stăpânește arta ''standard-urilor'', a improvizației și compoziției, în egală și magistrală măsură. 

Fără a se folosi de trucuri electronice am putea spune aproape abuzate (deși în unele cazuri abuzurile au dat rezultate excepționale) în ultimii ani, Helge Lien servește publicului său o muzică pură, frustă și în același timp profundă, șlefuită prin influențele clasice și sensibilitatea aparte care îl definesc pe acest autor.

În afară de capacitatea de a ieși din mulțime, Helge Lien are în comun cu unul dintre pilonii jazz-ului mondial, Keith Jarrett, și faptul că Japonia s-a îndrăgostit de el. 

Astfel că i s-au editat discuri și a susținut zeci de spectacole în Țara Soarelui Răsare. Și nu-i de mirare, având în vedere că majoritatea creațiilor sale muzicale frizează perfecțiunea, precum un haiku. 

Prima descălecare a pianistului norvegian pe plaiurile noastre a fost în urmă cu câțiva ani, la Gărâna Jazz Festival, iar auditoriul probabil că nu a uitat singurul concert acustic din istoria festivalului, pe o ploaie năprasnică și un frig teribil - argumente ce au augmentat serios tușeul artistic.

Nu încă o formulă clasică de trio de jazz, ci The TRIO european al vremurilor noastre, va concerta sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 20.00, la Institutul Francez - Sala Elvira Popescu, o inițiativă a connoisseur-ilor de jazz din România, strânși sub numele de JAZZ FAN RISING, în organizarea Asociației Green Hours.

Așadar, profitați de această primă ocazie de a-i vedea pe viu, în București, pe extraordinarii muzicieni ce formează Helge Lien Trio - care, deschizând sezonul jazzistic bucureștean, ne vor pune în încurcătură cu privire la pretențiile emise de public pentru următoarele evenimente!

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

JAZZ/POP

Jazz On! Concert Adrian Nour

22 noiembrie - Restaurant Elisabeta

ELISA

25 noiembrie - Green Hours jazz-cafe