MARIA RĂDUCANU / KRISTER JONSSON / MICHAEL GRIENER

JAZZ/POP

Green Hours jazz-cafe, Calea Victoriei nr. 120, Bucuresti

21 august 19:30


Detalii eveniment

Green Hours prezintă:

Maria Răducanu / Krister Jonsson / Michael Griener

 

Maria RĂDUCANU (RO) – voce

Krister JONSSON (SE) – ghitară

Michael GRIENER (DE) – baterie

 

“Posedînd una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creînd o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn – Tzadik)

 

Unul dintre cei mai apreciați și solicitați muzicieni scandinavi, ghitaristul suedez Krister Jonsson este partenerul de scenă al Mariei Răducanu de mai bine de 10 ani. A avut numeroase colaborări cu importanți artiști de jazz ai lumii, între care: Miroslav Vituos, Marilyn Mazur, Jim Black, Svante Henryson, Viktoria Tolstoy etc.

 

„În orice combinaţie cîntă, este un fantastic ascultător şi intuieşte, este foarte atent la intenţiile celuilalt. (…) Este un solist foarte bun şi un compozitor remarcabil. (…) Krister, pe lângă virtuozitate şi complexitate muzicală, are şi această capacitate de a fi atent la cel cu care cîntă“. (Maria Răducanu)

 

Michael Griener, excelent baterist german, este unul dintre reprezentanții de seamă ai scenei de free improvisation și New Music din Berlin.

De asemenea, este profesor de jazz drumming la University for Music “Carl Maria v. Weber” in Dresden și istoria jazz-ului și ritm la Jazzschule Berlin. Face parte din Quartet-ul Mariei Răducanu și recent cei doi au dezvoltat un program inedit de voce/baterie.

 

”Unul dintre cei mai solicitați bateriști din Berlin, Michael Griener reușește să găsească echilibrul perfect între contextul muzical în care se desfășoară și stilul său personal foarte special.” (Eric Mandel)

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.

Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.

☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 – max. 30 minute după ora anunţată.

☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green…

☼ vă rugăm ca pe timpul concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

JAZZ/POP

RC & The Melody Makers | modern jazz / avant-garde

22 august - Green Hours jazz-cafe

Jazz On! Concert Adrian Nour

11 octombrie - Restaurant Elisabeta