Artist in Residence | Punkt. Vrt. Plastik

JAZZ/POP

Sala Mare ARCUB Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84-90 cu corespondent in strada Gabroveni nr. 50-53, Bucuresti, Bucuresti


Detalii eveniment

“Punkt” este un punct de vedere și afirmarea unei concepții muzicale, în suedeză, “Vrt” este grădină, în slovenă, unde ideile muzicale sunt sădite și cultivate, iar “Plastik” (din germană) este o viziune sonoră, plasticitatea formelor și a structurilor muzicale.

„Unele piese sunt complexe și cer acuratețe, însă, pe de altă parte, nici unul dintre noi nu este foarte pretențios în această privință”, declară Draksler. „Așadar, există o libertate inerentă... muzica și energia sunt mult mai importante decât corectitudinea notelor, dar vrem ca totul să sune bine. În plus, există încredere” (scrie Peter Margasak, pe booklet-ul albumului).

Kaja Draksler, Petter Eldh și Christian Lillinger se numără printre cei mai captivanți, profunzi și versatili muzicieni care s-au afirmat în Europa în ultima decadă. Muzica lor este rezultatul unui hibrid de personalități de neimaginat dacă lucrările interpreților ar fi judecate în afara contextului. Lillinger și Eldh au colaborat mult în ultima perioadă, stabilind o legătură strânsă cu trompetistul Peter Evans și saxofonistul Wanja Slavin, în cadrul cvartetului Amok Amor. Kaja Draksler Trio a debutat la October Meeting 2016 de la Bimhuis, Amsterdam.

Ascunde detalii eveniment