Iubirea este un lucru foarte mare

TEATRU

Restaurant Elisabeta, Bulevardul Regina Elisabeta 45, Bucuresti


Detalii eveniment

Un spectacol reconfortant, ca o bere rece, cu spuma, intr-o zi caniculara. Despre care am convingerea ca nu va dura doar o vara!

Autor: dupa Ion Baiesu
Regie: Marius Gilea
Tip spectacol: Comedie
Durata: 1h10’ (fara pauza)
Distributie:
Adina-Maria Stoica
Daniela Hara
Monica Odagiu

Sinopsis

Reteta unei experiente inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome imbietoare ale preparatelor culinare ale unui chef bucatar iscusit. Se amesteca bine pana ce se obtine un produs omogen urmand ca apoi acesta sa fie asezonat cu portii serioase de rasete copioase si cu talentul si vitalitatea unor actori desavarsiti. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendinte ale teatrului independent.

V-am facut pofta nu-i asa? Restaurant Elisabeta preia initiativa si invita, intr-un spatiu neconventional, toti “gurmanzii” de teatru sa se infrupte din preparatele sale atat gastronomice cat si culturale in cadrul unui concept inedit, « Pofta de Teatru ».

Pentru a evita orice inconvenient, va rugam sa veniti cu minim o ora inainte de inceperea spectacolului pentru a fi preluate comenzile de mancare/ bautura. Pentru ca dumneavoastra sa puteti savura spectacolul cum se cuvine, ultima comanda se va lua cu 30 minute inainte de inceperea acestuia! Va multumim pentru intelegere!

Premiera spectacolului a avut loc in vara lui 2012. De atunci si pana in prezent jucam cu succes pe scenele teatrului independent din Bucuresti. Bucuria, felicitarile si entuziasmul spectatorilor ne confirma acest lucru si ne dau avant sa mergem mai departe.  In 2013 am jucat in cadrul festivalului “FEST CO – Festivalul Comediei Romanesti” organizat de Teatrul de Comedie din Bucuresti. 2013 si 2014 am jucat in cadrul festivalului “Bucurestii lui Caragiale”. 2015 –  Festivalul Theaterstock – Bacau

 “(…) Lucrurile se petrec natural: s-au cunoscut la Medgidia, intr-o gara, marti, la ora paisprezece si douazeci si unu (ora Bucurestiului). Ea pierduse acceleratul spre Lehliu, el – spre Babadag. Ea are 18 ani si este casiera la Alimentara, el – 21 si e achizitor la ORACA (!!!). Dupa nici o ora, opt mici cu multa sare, doua halbe si doi tapi de bere, au stabilit toate detaliile nuntii. Duminica, in casa Tantei din Lehliu, invitatii mananca bine, beau bine si se distreaza bine. Casnicia pare de viitor, caci, “intr-o familie solida, barbatul aduce banii, iar femeia sentimentul…” Desigur, fiecare in limita posibilitatilor. Idealul, orizontul si fericirea comuna sunt discutate si negociate. “Nimic nu conteaza mai mult intr-o viata de om decat fericirea”, dar, pentru asta, “nu e suficient sa vrei, trebuie sa te organizezi”. Micile neintelegeri se sting cu bere, cele mari – cu bataie. (…)

In rolul Tantei, Adina Stoica trece milimetric prin toate starile personajului. Dintr-o tanara sfioasa si delicata, fata buna, de caracter, se transforma – gradat – intr-o adevarata Mita Baston a rafuielii conjugale, cu ocazia sfaramarii Trabant-ului cu greu achizitionat din micile ei economii. Violenta sa verbala si fizica este indreptata impotriva “adulteristului” de ocazie, ghinionistul Costel. In rolul acestuia, Daniel Hara construieste un individ grobian, de inspiratie olteneasca, profitand de originea necunoscuta a personajului orfan, gasit intr-o biserica. Om de onoare, cu principii si mici filosofii personale, Costel isi permite un tic verbal, regateanul “ba”, in detrimentul ceva mai inofensivului “ma”, folosit cu mai multa parcimonie de catre Baiesu si inaintasul Cotescu.(…)

Rezultatul: un spectacol reconfortant, ca o bere rece, cu spuma, intr-o zi caniculara. Despre care am convingerea ca nu va dura doar o vara. “Maistre! Ia mai da o halba! Ma, ce caldura!” ” 

  ( Maria Zarnescu, critic de teatru)

” (…) Fiind vorba despre iubire (un subiect atat de sensibil) sunt convins ca daca   cei care au vazut piesa ar fi fost intrebati la final ” de ce v-a placut piesa?” raspunsurile ar fi fost diferite,  pentru ca fiecare om vine din spate cu o anumita experienta de viata si percepe in mod diferit intamplarile.  Insa cred ca toate raspunsurile ar fi adus vorba de ras. Pentru ca “Iubirea e un lucru foarte mare ” este o comedie la care se rade mult , o comedie savuroasa ce cu siguranta va reusi sa va extraga din cotidian si sa va descreteasca fruntile. (…)

Despre regizor  si actori numai de bine! Tineri, frumosi si talentati  au reusit sa urce aceasta piesa de teatru undeva acolo sus,  de unde probabil va fi cu greu data jos de alta  echipa.  S-a vazut asta in numarul mare al spectatorilor si in reprizele lungi de aplauze de la finalul piesei . De obicei ies de 5 ori la apaluze actorii cu nume mari, greii teatrului romanesc. Ei, desi sunt tineri  au reusit aceasta performanta si nu-mi ramane decat sa-i felicit si sa-i asigur ca voi fi prezent si la reprezentatiile viitoare.” ( Paul Dutu blog)

 “Am vazut spectacolul la Festivalul Theaterstock Bacau cu senzatia ca beau apa de la izvor. Da, de aici incepe teatrul, de la simplitatea situatiilor jucate atat de frumos, de bine de actori. Cu umor, cu ironie inteligenta si cum teatrul este sugestie si seductie, am fost sedus de expresivitatea actorilor. Un spectacol care poate fi jucat oriunde (laTheaterstock Bacau l-am vazut intr-un bar), caci puterea lui vine din stravechea radacina a teatrului popular romanesc care pleaca in primul rand de la buna educatie a moravurilor zilei. Si care se cere vazut oriunde in tara.” – Constantin Cojocaru, actor.

 

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

TEATRU

Păzea ca vine apocalipsa

27 iulie - Teatru de Vara Jupiter

CAFENEAUA

29 iulie - Sala Mare TNB

PODU - Bucuresti

30 iulie - Sala Mare TNB

3M - CEI TREI MAGNIFICI

3 august - Sala Mare TNB

Momente vesele

3 august - Teatru de Vara Jupiter

Momente vesele

10 august - Teatru de Vara Jupiter

Nimic nu-mi scapă

16 august - Teatru de Vara Jupiter

Păzea ca vine apocalipsa

17 august - Teatru de Vara Jupiter

Horatiu Malaele - Editie speciala

23 august - Cinema Pro

Nimic nu-mi scapă

23 august - Teatru de Vara Jupiter

Păzea ca vine apocalipsa

24 august - Teatru de Vara Jupiter

Cerere in căsătorie

30 august - Teatru de Vara Jupiter

Momente vesele

31 august - Teatru de Vara Jupiter

BANI DIN CER

2 septembrie - Sala Mare TNB

Fantoma, dragostea mea!

6 septembrie - Teatrul Elisabeta

BOEING BOEING

13 septembrie - Teatrul Elisabeta

Dezbraca-te, vreau sa-ti vorbesc!

14 septembrie - Teatrul Elisabeta

Puricele in ureche

20 septembrie - Teatrul Elisabeta

O casnicie linistita

21 septembrie - Teatrul Elisabeta

Las' că ştim noi!

22 septembrie - Teatrul Elisabeta

Pe o panza de paianjen - Premiera la Brasov

24 septembrie - Teatrul Sică Alexandrescu Brasov

Puricele in ureche - Casa de Cultura a Sindicatelor Buzau - Teatrul Elisabeta

26 septembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor Buzau

Puricele in ureche - Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta - Teatrul Elisabeta

27 septembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta

Puricele in ureche - Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiesti - Teatrul Elisabeta

28 septembrie - Casa de Cultura Sindicatelor Ploiesti

Capcana pentru un barbat casatorit

29 septembrie - Teatrul Elisabeta

Inca nu, dar o sa fie...

10 octombrie - Teatrul Elisabeta

Nevasta mea e Șuvaneză

10 octombrie - Restaurant Elisabeta

Boeing Boeing - Teatrul Elisabeta - Casa de cultura a Sindicatelor PLOIESTI

12 octombrie - Casa de Cultura Sindicatelor Ploiesti

Vassa Jeleznova de Maxim Gorki

13 octombrie - Teatrul Elisabeta

Ghici cine te suna?!

16 octombrie - Teatrul Elisabeta

Lucruri pe care le stiu ca fiind adevarate

17 octombrie - Restaurant Elisabeta

Las' ca stim noi! - Casa de Cultura a Sindicatelor Buzau - Teatrul Elisabeta

19 octombrie - Casa de Cultura a Sindicatelor Buzau

Fantoma, dragostea mea! - Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta - Teatrul Elisabeta

20 noiembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta