INTRIGA

TEATRUL AVANGARDIA

Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro), Str. Ion Ghica nr 3, Sector 2, Bucuresti, in zona Pietei Universitatii, Bucuresti

9 februarie 17:00


Detalii eveniment

INTRIGA

Enigme, suspiciuni, egoism, ipocrizie, disimulare, ambitii, rautate, razbunare si cinism, toate amestecate si intretesute pentru a crea o poveste cu adevarat surprinzatoare.

Genul politist, o rara avis pe scenele bucurestene, ajunge acum la Teatrul Avangardia prin premiera spectacolului Intriga de Jaime Salom.

Spectacolul beneficiaza de o distributie de cinci stele: Mihai Calin, Medeea Marinescu, Serban Pavlu, Cristi Iacob si Ilona Brezoianu, iar regia este semnata chiar de unul dintre cei mai buni prieteni ai autorului, catalanul Ricard Reguant.

Cand dragostea si banii se amesteca cu ambitia si lacomia, se produce un cocktail exploziv.

O relatie clandestina, un cadavru, bani intr-un paradis fiscal, un medic, o asistenta si, cum altfel, un comisar de politie.

Piesa creeaza un adevarat meci de box intelectual intre autor si public, in care o parte incearca sa ascunda si cealalta parte sa descopere. Iar castigatorul este, fara niciun dubiu, spectacolul, care reuseste nu doar sa mentina atentia ci si sa tulbure si sa entuziasmeze.

”Spectacolul urmeaza cele mai pure tipare ale teatrului politist si pariaza pe o expunere cinematografica a argumentului cu intorsaturi neasteptate, schimbari de registru si efecte speciale. Surpriza se prezinta ca un fir rosu pe tot parcursul spectacolului.” (Cronica in El Pais la montarea din Spania a piesei, in aceeasi regia ca si cea de la Bucuresti, a catalanului Ricard Reguant)

Autorul spaniol cel mai interesant si complet din a doua jumatate a secolului XX” - asa vorbea despre Jaime Salom reputatul critic francez de teatru Andre Camp, in revista literara Ubu.

Un om de afaceri, a carui companie este in pragul falimentului, decide sa isi insceneze propria moarte cu complicitatea sotiei si a amantului acesteia. Amantul, medic de profesie, este cel care va trebui sa semneze certificatul de deces.

Astfel, sotul va putea sa foloseasca milionul de euro din propria asigurare de viata pentru a o lua de la capat in Elvetia, iar cuplul de amanti va avea cale libera pentru a-si oficializa relatia.

Insa, lucrurile nu decurg asa cum au fost planificate. In viata celor 2 iubiti isi face intrarea un comisar de politie care incepe sa puna tot felul de intrebari incomode... si care va ajunge sa descopere ca, de fapt, cadavrul sotului chiar exista si este ingropat in mormantul care se presupunea ca ar fi trebuit sa fie gol.

Asistenta medicului ar putea clarifice multe lucruri, insa ea prefera sa dispara la un moment dat, lasandu-i pe cei doi sa infrunte o acuzatie reala de crima.

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

TEATRUL AVANGARDIA

MAGNOLII DE OTEL

18 decembrie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

DEMNITATE

24 ianuarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

Și din 10 n-a mai rămas niciunul de Agatha Christie

26 ianuarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

Și din 10 n-a mai rămas niciunul de Agatha Christie

27 ianuarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

MAGNOLII DE OTEL

2 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

MAGNOLII DE OTEL

3 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

INTRIGA

9 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

TOC TOC

10 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

CHAT CHAT CHAT

16 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

Și din 10 n-a mai rămas niciunul de Agatha Christie

23 februarie - Teatrul Avangardia (Sala Cinema Pro)

MAGNOLII DE OTEL - Constanta

6 martie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta

Și din 10 n-a mai rămas niciunul de Agatha Christie (CT)

25 martie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta