LACUL LEBEDELOR PE GHEATA

SPECTACOL

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28, Bucuresti


Detalii eveniment

LACUL LEBEDELOR PE GHEATA la Bucureşti pe 18 ianuarie 2014 

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg - nestemată din patrimoniul cultural al Rusiei şi singurul balet profesionist pe gheaţă, din lume,-  ajunge la Bucureşti pentru un spectacol feeric, cu reprezentaţia LACUL LEBEDELOR, pe 18 ianuarie 2014.

 

Producţia LACUL LEBEDELOR este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina. 

Faimosul libret, ce istoriseşte povestea unor prinţese transformate în lebede de către un vrăjitor malefic, al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ, prinde viaţă pe scena patinoar şi îmbină într-un mod unic muzica simfonică, gingăşia costumelor şi măiestria balerinilor, pentru un spectacol unic. .

Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi publicului un show grandios şi unic. Coregrafia clasică şi spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show grandios.

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheaţă. Baletul pe gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-pationoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2500 de kg de gheaţă naturală.

 

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe geaţă: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Pietr Ilici Ceaikovski, precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev, sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7000 de reprezentaţii. 

În decursul timpului corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic: perechea Ludmila Beloussova şi  Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene, sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Snkt Petersburg . În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini di cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia, pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Baletul pe Gheaţă din Saint-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.  

În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, Artist Emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Co-fondator şi Director Muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.

 

Pentru LACUL LEBEDELOR pe gheata sunt disponibile 6 categorii de bilete: 

Categoria 1 – 350 lei

Categoria 2 – 300 lei

Categoria 3 – 250 lei

Categoria 4 – 200 lei

Categoria 5 – 150 lei

Categoria 6 – 100 lei

 

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

SPECTACOL

CAZACII RUSIEI - Compania de dans din Moskova

23 martie - Opera Națională Română Iași

Russian Night cu Tania Popa

23 martie - Restaurant Elisabeta

CAZACII RUSIEI - Compania de dans din Moskova

25 martie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta

Put your hands in the air

14 aprilie - Sala Rapsodia

Filarmonica de comedie

17 aprilie - Casa de Cultura Sindicatelor Ploiesti

My fair lady

18 aprilie - Sala Rapsodia

Edvin Marton - Stradivarius Concert Show

20 aprilie - Sala Palatului

ACESTI ROMANI FANTASTICI!!

20 aprilie - Palatul National al Copiilor

Cainele Gradinarului

26 aprilie - Restaurant Elisabeta

Gourmet Show cu Chef Odette

27 aprilie - Restaurant Elisabeta