Artist in Residence - Sorin Zlat Trio - Jazz Poems

CONCERT

Sala Mare ARCUB Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84-90 cu corespondent in strada Gabroveni nr. 50-53, Bucuresti, Bucuresti


Detalii eveniment

Artist in Residence - Sorin Zlat Trio - Jazz Poems

15 FEBRUARIE 2018, ora  20:00,  ARCUB Sala Mare

 

Sorin Zlat (RO) – pian 

Michele Montolli (IT) – contrabas 

Andy Trim (UK) – baterie 

 

Înființat în toamna anului 2008, Sorin Zlat Trio a fost invitat în 2017 de Fundația Rimbaud & Verlaine din Londra să susțină un recital în faimoasa sală de concerte Kings Place și să compună muzică în memoria celor doi poeți. Concertul Jazz Poems de la ARCUB prezintă piese compuse pentru evenimentul de la Londra, lucrări de pe albumul Endurance și materiale noi, din următorul disc ce va apărea pe piață în primăvara anului 2018.

Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin și jazz clasic, repertoriul trupei include standarde de jazz, dar și compoziții proprii. Printre scenele pe care au concertat Sorin Zlat Trio, se numără cluburile Vortex, Pizza Express, Kings Place din Londra, Nardis din Istandul, Jazz Cafe din Montreuz, B-flat din Berlin și Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz Festival, Monaco Jazz Festival. De-a lungul timpului, Sorin Zlat Trio a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard. 

 

Sorin Zlat, pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz al momentului, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz. Invitat ca headliner la Jackson Jazz Festival 2017, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio si The Commodores.

 

Michele Montolli studiază vioara de la vârsta de șapte ani, iar la 17 ani se înscrie la Conservatorul din Verona, la secția contrabas clasic. În 2009 absolvă studiile de jazz la contrabas în Graz Austria și un an mai târziu intră pe scena londoneză de jazz. Michele participă la numeroase festivaluri de jazz și world music din Europa, New Yrk, Tokyo și colaborează cu artiști precum Knoel Scott (Sun Ra Arkestra), Julie Dexter, Don Menza , Vladimir Kostadinovic, Seeds of Creation, Amira Kheir

 

Andy Trim cântă cu legendele jazzului britanic Humpfrey Littleton, Danny Moss și Brian Lemon încă din vremea adolescenței. Odată intrat pe scena londoneză de jazz,  Andy Trim urcă pe scena cluburilor Pizza Express și 100 Club alături de artiștii americani Charles McPherson, Nathan Davis și Gene „Mighty Flea” Connors. În Italia îl întâlnește pe israelianul Avishai Cohen, unul dintre cei mai influenți contrabasişti ai momentului, cu care dezvoltă o relație de prietenie de lungă durată și care îl invită la New York, unde aprofundează studiile cu Jeff Ballard, Eric McPherson și Mark Guiliana. Unul dintre cei mai respectați bateriști ai Londrei, Andy Trim și-a dezvoltat un stil unic de a aborda jazzul secolului XXI.

 

Pret bilet 35 / 25 lei

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

CONCERT

Vrei să ne-ntalnim sâmbătă seara?

24 martie - Restaurant Elisabeta

Anatoly

25 martie - Sala Patria - BRASOV

Concert De la Maria Tanase la Edith Piaf

30 martie - Restaurant Elisabeta

Adrian Naidin Quartet

31 martie - Green Hours jazz-cafe

Autobiografie. Începutul

31 martie - Restaurant Elisabeta

Artist in Residence | Classa operaia va in Paradiso

12 aprilie - Sala Mare ARCUB Gabroveni

Jazz On! Concert Adrian Nour

13 aprilie - Restaurant Elisabeta

La Familia - '' Poveste de cartier ''

21 aprilie - Arenele Romane

ARTIST IN RESIDENCE | 4’34’’ - MAURICE DE MARTIN TRIO

26 aprilie - Sala Mare ARCUB Gabroveni

Ducu Bertzi

9 mai - Casa de Cultura Sindicatelor Ploiesti