Zamfir +100

CONCERT

Sala Palatului, Str. Campineanu Ion nr. 28, Bucuresti


Detalii eveniment

Gheorghe Zamfir + 100 de artiști - concert extraordinar!

În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de artiști,  își dau întâlnire  cu publicul,  pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30!

Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNATIE ROMÂNIA,  dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti  prin muzică şi interpretare, la cel mai înalt nivel. Concertul este adresat publicului larg, cu participarea unor mari artişti români, a căror valoare depăşeşte în notorietate graniţele României şi care, de foarte mulţi ani, sunt atât în atenţia specialiştilor din domeniu cât şi a publicului internaţional.

Sunetul unic, fermecat, al naiului maestrului Gheorghe Zamfir, alături de interpretarea de excepție a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale,  sub bagheta Domnului  Colonel  Aurel Gheorghiță, Inspector pentru arma Muzici Militare, vor purta publicul într-o dimensiune artistică a elitelor muzicale internaționale.

Împreună cu cele două renumite branduri românești cu tradiție și palmares, oferind culoare momentelor muzicale din program, vor participa: corul  Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micșunescu și Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naționale București.

Personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfirunul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei.

Este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri in toata lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial;

ORCHESTRA REPREZENTATIVĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE

Unică în Armată şi în ţară, Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale constituie astăzi cea mai titrată formaţie de suflători din România şi etalonul de performanţă pe care muzicile militare autohtone l-au atins în cei peste 185 de ani de existenţă.

Fiecare apariţie pe scenele Capitalei (vezi proiectul Army in Concert) sau ale altor centre cultural – artistice ale ţării se transformă într-un eveniment special în care marele public poate asculta un repertoriu divers, ce include nu numai pagini celebre ale muzicii preclasice, clasice şi romantice, dar şi jazz, pop şi muzică de film.

De-a lungul anilor, Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale a devenit o prezenţă constantă la cele mai importante festivaluri de gen organizate în Europa şi în afara bătrânului continent. Elveţia, Franţa, Belgia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Austria, China, Germania, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia, iată câteva din ţările în care performanţele muzicale ale acestei formaţii au fost apreciate la superlativ, nu numai de marele public dar şi de presa de specialitate.

Disciplina de ansamblu, virtuozitatea şi nivelul interpretativ ridicat dublate de spectacolul şi strălucirea instrumentelor din alamă şi a costumelor, sunt câteva argumente care au impus numele aceastei minunate orchestre simfonice de suflători pe meridianele lumii, devenind, astfel, un adevărat „vector de imagine” a României şi a Armatei sale în viaţa muzicală naţională şi internaţională.

Col. Aurel GHEORGHIŢĂ

Prezenţă de lung parcurs la pupitrul Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale şi a altor formaţii din România şi din străinătate, Aurel GHEORGHIȚĂ se recomandă ca un muzician complex, cu o carieră dirijorală de peste două decenii şi jumătate și o activitate artistică diversă susținută pe tărâmul artei sunetelor (dirijor, interpret, pedagog).

Anii de studii la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa maeștrilor Constantin BUGEANU, Cristian BRÂNCUȘI, Octav CALLEYA (Spania) și Nicolae RACU, precum și prezența la numeroase cursuri de măiestrie și concursuri internaționale de dirijat din țară și din afara graniţelor României, dezvăluie traseul formativ al artistului, traseu jalonat, pas cu pas, de rigoare profesională și totala dedicație către ars musicae.

Portofoliul său repertorial include o literatură muzicală cu un registru stilistic amplu, de la creații miniaturale la lucrări simfonice, operă, operetă și muzică de film, un loc aparte ocupându-l muzica românească.

Traseele concertistice ale dirijorului primei orchestre a Armatei României şi, de curând, şef al Serviciului Muzicilor Militare şi inspector pentru arma muzici militare, indică o prezență constantă pe scenele celor mai importante festivaluri ale muzicilor militare din Germania, Elveția, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Italia, Austria, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia et. al.  

Corul Cantoris - Maestru de cor, Daniel Jinga

Cariera muzicala si-a inceput-o in 1997, ca membru al Corului Filarmonic George Enescu, iar doi ani mai tarziu devenea membru al corului cameral Madrigal. In 2000  Daniel Jinga era deja dirijorul coralei Divina Armonie, iar in 2001 pune bazele corului cameral Accoustic. Din 2005 pana in prezent, Maestrul Jinga dirijeaza orchestra Operei Nationale Bucuresti si este director artistic al D’Al Stasia. La capitolul realizari, rezumand, din 2003 incoace, anul cand a si luat premiul de debut ca dirijor, Daniel Jinga a fost ca timpul: nu s-a oprit deloc. Cand nu a participat la concerte, a avut diverse proiecte speciale cu artisti precum:  Gheorghe Zamfir, Vlad Mirita, Felicia Filip,  Valentina Nafornita, Iordache Basalic, Marcel Pavel sau cu trupele Iris si Phoenix.

A participat la festivaluri, a inregistrat in studio sau a colaborat cu diverse teatre pentru coloana sonora a unor spectacole.  In continuare, Daniel Jinga lucreaza la promovarea valorilor corale romanesti, mergand pe calea deja deschisa de mari maestri ai artei corale romanesti

Christian Micșunescu

Christian Micşunescu se năștea la Brăila pe data de 17 aprilie 1959, unde în anii 1967 – 1974  urmează şcoala primară  şi ia primele ore de pian.

Acasă se afla un pian cu coada, Steinway, vechi, acesta fiind într-o vreme propietatea strãbunicii sale Aglaia Suliotis, pian pe care cântase la Viena chiar faimosul compositor Franz Liszt. În 1973 era deja elevul de orgă la clasa lui Franz Xaver Dressler la Sibiu.

 Începînd din 1974 urmeazã cursurile liceului de muzică Nr.2 din Bucureşti, iar în  anul următor se mută la Paris, unde  devine elev la conservatorul de muzică din Versailles, la clasa lui Georges Robert. Continuă liceul la Freiburg (Germania),  unde termină și conservatorul de muzicã.

În 1983 este numit organist la două biserici din acest oraş, se stabileşte acolo şi desfăşoară o activitate musicală intensã.

În 1989 începe o perioadă efervescentă în plan concertistic, marcată de turnee în Spania, Austria, Franţa, Peru, Ecuador, Statele unite, Polonia.

Reprezentațiile sale cele mai cunoscute sînt alături de maestrul Gheorghe Zamfir, reprezentații care i -au adus reputaţia peste hotarele Germaniei.

Astfel apare şi primul compact disc "Cele mai frumoase doine", cu nai şi orgă, care va fi prezentat in mediile audiofile. 

Mezzosoprana Maria Jinga 

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa Georgetei Stoleriu, mezzosoprana Maria Jinga este angajată a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2006.

Şi-a completat studiile prin cursuri de măiestrie, dintre care îl amintim pe cel susţinut de Ileana Cotrubaş.

De-a lungul carierei, Maria Jinga a participat la numeroase  concerte în ţară, la Casa Armatei din Braşov, Castelul Peleş, Sala Radio, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României etc. Ea este câştigătoare a celei de-a II-a ediţii a Concursului Internaţional de Canto, Maeştrii Artei Lirice, dedicat în anul 2010 sopranei Arta Florescu.

De asemenea, Maria Jinga a câştigat şi Marele Premiu la Concursul Naţional Hariclea Darclée Brăila, în anul 1997, Medalia Academiei Lutece (Paris, 1998) şi a fost finalistă a Concursului Internaţional George Enescu.

Maria Jinga a debutat la Opera Naţională Bucureşti în anul 2005 în rolul Rosina din „Il barbiere di Siviglia” („Bărbierul din Sevilla”) de Gioachino Rossini.

Programul de concert va cuprinde lucrări românești și internaționale, reorchestrate pentru orchestră de suflători, melodii celebre și arii de operă, predominând creațiile maestrului Gheorghe Zamfir.

Prezenţa dumneavoastră la acest grandios eveniment va fi extrem de apreciată de marii artişti români și va reprezenta un exemplu de susținere și promovare a valorilor româneşti, a autencităţii naţionale şi implicit a României ca izvor de talent și ca destinaţie culturală.

Ascunde detalii eveniment

Calendar evenimente

Alte evenimente din aceeasi categorie

CONCERT

STEFAN HRUSCA - Acasa de Craciun BUCURESTI

18 decembrie - Sala Mare TNB

Regal Vienez - TIMISOARA

18 decembrie - OPERA NATIONALA ROMANA TIMISOARA

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - CRAIOVA

18 decembrie - Teatrul National CRAIOVA

Regal Vienez - TIMISOARA

18 decembrie - OPERA NATIONALA ROMANA TIMISOARA

FUEGO - SCRISOARE DE DECEMBRIE - ARAD

19 decembrie - CINEMA ARTA - ARAD

Regal Vienez - BRASOV

19 decembrie - Teatrul Sică Alexandrescu Brasov

GRIGORE LESE – COLINDE - Constanta

19 decembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor - Constanta

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - TIMISOARA

19 decembrie - OPERA NATIONALA ROMANA TIMISOARA

Regal Vienez - BRASOV

19 decembrie - Teatrul Sică Alexandrescu Brasov

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - CAREI

20 decembrie - Teatrul Municipal Carei

Regal Vienez - IASI

20 decembrie - Teatrul National "Vasile Alecsandri"

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - SATU MARE

20 decembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor Satu Mare

Regal Vienez - IASI

20 decembrie - Teatrul National Vasile Alecsandri Iasi

Regal Vienez - SUCEAVA

21 decembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - CLUJ

21 decembrie - Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca

STEFAN HRUSCA - Acasa de Craciun - Buzau

21 decembrie - Teatrul George Ciprian Buzau

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - MARGHITA

22 decembrie - Casa de Cultura Marghita

Regal Vienez - CLUJ

22 decembrie - Casa de Cultura a Studentilor - Cluj

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - ORADEA

22 decembrie - Casa de Cultura a Sindicatelor Oradea

HOLOGRAF - Galati

22 decembrie - Sala Sporturilor Dunarea Galati

FUEGO - SCRISOARE DE DECEMBRIE - ALBA IULIA

23 decembrie - CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR ALBA IULIA

Bartie Don Con & Cvintetul Kapella -

23 decembrie - Sala Patria - BRASOV

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - DEVA

23 decembrie - Teatrul de Artă Deva

FUEGO - SCRISOARE DE DECEMBRIE - TARGOVISTE

24 decembrie - Teatrul Tony Bulandra - Târgoviște

FUEGO – SCRISOARE DE DECEMBRIE - PLOIESTI

24 decembrie - CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR Ploiesti

STEFAN HRUSCA - Acasa de Craciun - ALBA IULIA

28 decembrie - Casa de cultura a Sindicatelor Alba Iulia

STEFAN HRUSCA - Acasa de Craciun - CLUJ

28 decembrie - Cinema Florin Piersic Cluj-Napoca

Concert De la Maria Tanase la Edith Piaf

6 ianuarie - Restaurant Elisabeta

Dependență de muzici

19 ianuarie - Restaurant Elisabeta

Jazz On! Concert Adrian Nour

26 ianuarie - Restaurant Elisabeta

New Vegas Show

2 februarie - Restaurant Elisabeta

Natura – Concert Rona Hartner&Taraful Bucuresti

10 februarie - Restaurant Elisabeta

MARIZA

17 februarie - Sala Palatului

Evening Blues - Concert The Mixy Welders

21 februarie - Restaurant Elisabeta

High Standards – Jazz, romances & more…

24 februarie - Restaurant Elisabeta